• Home
  • Hlavné jedlá
  • Môj syn miluje dusené mäso. Pripravila som mu hovädzie na kubánsky spôsob podľa tohto receptu a veľmi si ho pochvaľoval!
0 0
Môj syn miluje dusené mäso. Pripravila som mu hovädzie na kubánsky spôsob podľa tohto receptu a veľmi si ho pochvaľoval!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Hovädzie mäso
3 ks Cibuľa
2 ks Krájaná mrkva
400 g Sušené slivky
2 ks Paradajky
1 ČL Koriander
podľa chuti Soľ, korenie
3 ks Strúčiky cesnaku
1/2 ČL Muškátový oriešok
50 ml Slnečnicový olej

Môj syn miluje dusené mäso. Pripravila som mu hovädzie na kubánsky spôsob podľa tohto receptu a veľmi si ho pochvaľoval!

Cuisine:
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Sušené slivky sú v kombinácii s dobrým mäskom sú hotovou pochúťkou, ku ktorej nič viac nie je potrebné. Ak však viete, ako ich správne podusiť a ako vyčarovať to pravé orechové! Receptov na mäso dusené na slivkách je veľa, ale len málokto vie, že tento nápad pochádza priamo zo slnečnej Kuby. Pripravte si originálne hovädzie na kubánsky spôsob aj so sušenými slivkami!

(Visited 203 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Sušené slivky opláchnite a potom v miske zalejte vriacou vodou, nechajte odstáť približne štvrť hodiny. Vodu, v ktorej budú slivky mäknúť potom nevylejte, ale odložte si ju, zíde sa Vám v ďalšom postupe.

Cesnak a cibuľu si očistite a nakrájajte na drobno. Mrkva a paradajky umyte a nakrájajte na polovičné krúžky.

2
Done

Mäso si opláchnite a nakrájajte na malé kocky, potom ho hoďte do hrnca s rozohriatym olejom a nechajte ho zvrchu opiecť. Pridajte soľ a korenie. Potom pridajte cibuľu a cesnak a po 2-3 minútach opekania aj paradajky a mrkvu. Vyčkajte, paradajky pustia šťavu a potom mäso podlejte vodou zo sliviek. Duste približne 5 minút.

3
Done

Potom pridajte sušené slivky, koriander a muškátový orech a ak treba, dosoľte a okoreňte. Nechajte všetko spolu dusiť približne 15 minút a potom podlejte celým zvyškom slivkovej vody a ak je treba, pridajte ešte čistú vodu.

4
Done

Varte čiastočne prikryté približne hodinu. Keď bude mäso mäkké, môžete ho odstaviť z tepla a podávať s ryžou.

5
Done

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

previous
Môže nejaké jedlo nahradiť klasické francúzske zemiaky? Keď som zemiaky vymenila za túto jednu vec, zistila som, že áno!
next
Makový koláč s jablkami pripravený už za 2 minúty! Chutí úplne báječne – pochutí si na ňom každý!
previous
Môže nejaké jedlo nahradiť klasické francúzske zemiaky? Keď som zemiaky vymenila za túto jednu vec, zistila som, že áno!
next
Makový koláč s jablkami pripravený už za 2 minúty! Chutí úplne báječne – pochutí si na ňom každý!