Ingrendiencie
-
200 g Maslo
-
200 g Smotanový syr
-
300 g Hladká múka
-
100 g Kryštálový cukor
-
100 g Trstinový cukor
-
100 g Nasekané orechy
Popis
Skvelý a hlavne chutný recept na orechové rožteky. Ideálne sú len tak ku kávičke, alebo pre deti miesto nezdravých sladkostí z obchodu.
Tieto rohlíčky nemajú chybu, sú skvelé aj ako sladké jednohubky.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Maslo, smotanový syr a múku spracujeme do jednotnej hmoty – cesta, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočívať na chladnom mieste asi 2 hodiny. Cesto potom rozdelíme na 4 časti. |
2
Hotovo
|
Orechy zmiešame s cukrom a tiež rozdelíme na 4 časti. Na pracovnú dosku nasypeme ¼ orechové zmesi a rozvaľkáme na nej cesto do tvaru kruhu (priemer asi 26 cm). Kruh rozdelíme na 16 trojuholníkov a každý stočíme do tvaru rohlíčka. |
3
Hotovo
|
Rožteky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 12-16 minút, alebo kým rožteky nie sú na povrchu zlatisté! |
4
Hotovo
|
Máme hotovo a môžeme servírovať 🙂 Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |