• Home
  • Koláče
  • Toto je dôvod, prečo moja babička z každého vysušeného cesta vyrobí majstrovské dielo! Konečne mi prezradila svoje tajomstvo!
0 0
Toto je dôvod, prečo moja babička z každého vysušeného cesta vyrobí majstrovské dielo! Konečne mi prezradila svoje tajomstvo!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Toto je dôvod, prečo moja babička z každého vysušeného cesta vyrobí majstrovské dielo! Konečne mi prezradila svoje tajomstvo!

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

O pôvod lahodného zákusku sa mnohí doslova bijú. Faktom však je, že k nám prišiel z exotickej Južnej Ameriky. Práve v nej sa najviac ozývajú hlasy Mexičanov, podľa ktorých nesie zákusok ich pôvodnú receptúru. Zahanbiť sa ale nedajú ani v Nikarague. Nech je už zákusok z ktorejkoľvek krajiny, jeho najväčšou devízou je fenomenálne chuť a jednoduchá príprava. Utekajte ho vyskúšať a nebudete ľutovať.

(Visited 617 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Ako prvé oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte so 100 g kryštálového cukru. V druhej miske vyšľahajte žĺtky so zvyšnými 100g kryštálového cukru. Do žĺtkov pomaly pridávajte múku a vanilkový cukor. Stále šľahajte. Do vyšľahaného žltého cesta pridajte bielky a ručne premiešajte. Plech si vymastite maslom a vysypte múkou. Vylejte naň cesto a dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 20-25 minút, ak bude cesto ešte vo vnútri surové, pridajte minúty podľa potreby.

2
Hotovo

Náš tip: do cesta môžete pridať kakaový prášok, ak ho chcete mať čokoládové.

3
Hotovo

Medzitým si pripravte krém. V miske si zmiešajte všetky tri druhy mlieka v takomto množstve – teda 200 ml kondenzovaného mlieka, 400 g sušeného mlieka a 200 ml šľahačkovej smotany. Všetko spolu vyšľahajte šľahačom a dostanete približne 800 g tuhšieho krému.

4
Hotovo

V inej miske si vyšľahajte zvyšných 75 ml šľahačkovej smotany s tromi lyžicami kondenzovaného mlieka a práškovým cukrom.

5
Hotovo

Po upečení nechajte cesto mierne vychladnúť a vidličkou ho dobre poprepichujte. Dierky by mali byť väčšie a na husto. Potom vylejte na cesto krém, prikryte plech alobalom a nechajte ho stuhnúť cez noc v chladničke. Podávajte nakrájané na kocky s čerstvým ovocím a čerstvou nesladenou šľahačkou.

6
Hotovo

Bude vám chutiť fantasticky. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Mini orechové rožteky bez vajec: Smotanové cesto len z 3 prísad!
Ďalší
Dokonalý ORECHOVÝ KRÉM na lepenie a plnenie vianočného pečiva: Už nemusíte hľadať iné recepty, tento je najlepší!
Predošlý
Mini orechové rožteky bez vajec: Smotanové cesto len z 3 prísad!
Ďalší
Dokonalý ORECHOVÝ KRÉM na lepenie a plnenie vianočného pečiva: Už nemusíte hľadať iné recepty, tento je najlepší!