Ingrendiencie
-
1/2 l Mlieko
-
1 kocka Čerstvé droždie
-
3 pl Kryštálový cukor
-
100 ml Teplá voda
-
4 pl Olej
-
1 čl Soľ
-
1 kg Hladká múka
-
2 pl Kakao
-
z 1 ks Pomarančová kôra
-
p.ch. Hrozienka
-
Na potretie
-
3 ks Žľtky
-
5 bal. Vanilkový cukor
-
100 g Maslo
-
Ďalej budeme ppotrebovať
-
500 ml Voda
-
200 g Kryštálový cukor
-
3 bal. Vanilkový cukor
Popis
Nadýchané a jemné ako pavučinka. Maslové dvojfarebné pečivo na raňajky
Postup receptu
1
Hotovo
|
1/2 l mlieka, kocku droždia, cukor, kôru z pomaranča, olej, vodu, soľ a múku v miske dôkladne spracujeme na hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice pridáme kakao a znova spracujeme. Do cesta môžete pridať ľubovoľné suroviny, ako napríklad hrozienka, brusnice, oriešky, … |
2
Hotovo
|
Každú polovicu rozdelíme ešte raz, čiže dostaneme 2 tmavé guličky a 2 svetlé guličky. Necháme ich na teplom mieste 15-30 minút kysnúť. |
3
Hotovo
|
Maslo vymiešame so žĺtkami a vanilkovým cukrom. |
4
Hotovo
|
Jeden tmavý a jeden svetlý valec spojíme a prepletieme. Uložíme ich na plech a vložíme do studenej rúry. Teplotu zapneme na 180 stupňov a pečieme do zlata. Počas pečenia môžete vrch pečiva potierať pripraveným sirupom (voda + vanilka + cukor). Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |