Ingrendiencie
-
21 g Čerstvé droždie
-
250 ml Mlieko
-
100 g Celozrnná múka
-
400 g Hladká múka
-
1 čl Kryštálový cukor
-
1 čl Soľ
-
70 g Maslo
Popis
Malé osúchy pečené v rúre. Chrumkavé, podávame ešte teplé. Samotné potreté cesnakom, alebo ako prílohu k polievke, mäsu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Droždie rozdrvíme a vymiešame spolu s 3 až 4 PL vlažného mlieka. Do misy dáme oba druhy múky, pridáme drožďové mlieko, cukor, soľ, maslo a zvyšok vlažného mlieka. |
2
Hotovo
|
Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy. Ak je cesto veľmi husté, pridáme mlieko, ak veľmi riedke, pridáme múku. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. |
3
Hotovo
|
Rúru predhrejeme na 250 °C. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a dôkladne premiesime. |
4
Hotovo
|
Rozdelíme na 8 až 10 rovnakých kúskov, ktoré vyvaľkáme valčekom na malé osúchy. Popicháme vidličkou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. |
5
Hotovo
|
Pečieme 10 minút do svetlohneda. Podávame ešte teplé. |