0 0
Malé osúchy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

21 g Čerstvé droždie
250 ml Mlieko
100 g Celozrnná múka
400 g Hladká múka
1 čl Kryštálový cukor
1 čl Soľ
70 g Maslo

Malé osúchy

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Malé osúchy pečené v rúre. Chrumkavé, podávame ešte teplé. Samotné potreté cesnakom, alebo ako prílohu k polievke, mäsu.

(Visited 304 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Droždie rozdrvíme a vymiešame spolu s 3 až 4 PL vlažného mlieka. Do misy dáme oba druhy múky, pridáme drožďové mlieko, cukor, soľ, maslo a zvyšok vlažného mlieka.

2
Hotovo

Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy. Ak je cesto veľmi husté, pridáme mlieko, ak veľmi riedke, pridáme múku. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.

3
Hotovo

Rúru predhrejeme na 250 °C. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a dôkladne premiesime.

4
Hotovo

Rozdelíme na 8 až 10 rovnakých kúskov, ktoré vyvaľkáme valčekom na malé osúchy. Popicháme vidličkou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5
Hotovo

Pečieme 10 minút do svetlohneda. Podávame ešte teplé.

Lydia

Predošlý
Chrumkavo čerstvé pagačíky s bryndzou.
Ďalší
Pečená omeleta z tuniaka.
Predošlý
Chrumkavo čerstvé pagačíky s bryndzou.
Ďalší
Pečená omeleta z tuniaka.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here