Ingrendiencie
-
200 g preosiať Hladká múka
-
150 g Cuketa
-
15 g Čerstvé droždie
-
1/4 čl Jedlá sóda
-
150 g Jogurtovej smotany
-
1/2 teglika Teplé mlieko
-
štipku Soľ
-
trochu Cukor
Popis
Výborný tip pre milovníkov langošov, skúste ich spojiť so šťavnatou zeleninou – cuketou. Je to vyhlásená dobrota a ako som už povedala, inak langoše už nerobím.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cuketu ošúpeme, nastrúhame a osolíme. Dáme do sitka a necháme vypotiť. |
2
Hotovo
|
V mlieku rozdrobíme droždie a pridáme aj cukor. Ostatné prísady zmiešame v miske a pridáme aj cuketu, z ktorej sme vytlačil čo najviac šťavy. |
3
Hotovo
|
Potom pridáme kvások a vypracujeme hladké, jednotné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. |
4
Hotovo
|
Potom z cesta odoberieme lyžičkou menšiu časť a na posypanej doske ju vytvarujeme do tvaru langoše. Takto pokračujeme aj so zvyškom cesta. |
5
Hotovo
|
Smažíme na oleji tak, ako klasické langoše a podávame s oblohou podľa chuti. Dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |