Ingrendiencie
-
500 g Polohrubá múka
-
2 ks Žľtky
-
1 ks Čerstvé droždie
-
250 ml Mlieko
-
4 PL Kryštálový cukor
-
150 ml Olej
-
štipka Soľ
-
Krém
-
1l Mlieko
-
2 ks Vanilkový puding
-
5 PL Kryštálový cukor
-
100 g Maslo
-
1 ks Vanilkový cukor
-
Na pomazanie
-
1 PL Mlieko
-
1 ks Žĺtko
-
Na posypanie
-
Práškový cukor
Popis
Tiež by ste si k nedeľným raňajkám radi dali nejaké lahodné a sladké pečivo? Môžete. Dnes Vám ukážeme recept na úžasné plnené koláčiky s vanilkovým krémom. Pri každom zahryznutí sa môžete tešiť na hutnú, ale pritom ľahkú náplň.
Koláčiky nie sú presladené a zachutia Vám už po prvom upečení. Všetko zvládnete, aj s kysnutím, za pár chvíľ. Na tomto lahodnom recepte si iste pochutí celá Vaša rodina!
Postup receptu
1
Hotovo
|
V troške mlieka rozmiešajte cukor a droždie. Nechajte vzísť kvások. Na pomúčenej doske zmiešajte zvyšok ingrediencií a premiešajte s kváskom. Rukami vypracujte hladké cesto. Potom prekryte cesto plátenou utierkou a nechajte kysnúť. |
2
Hotovo
|
Medzitým si pripravte náplň. Puding uvarte klasickým spôsobom. Teda vo vriacim mlieku s cukrom uvarte rozmiešanej pudingové prášky. Keď bude puding hustý, odstavte z plameňa a vmiešajte do teplého pudingu maslo. |
3
Hotovo
|
Až cesto zdvojnásobí svoj objem, je pripravené. Rozvaľkajte si ho na pomúčenej doske na hrúbku zhruba 3 cm. Vykrojte si 20 rovnakých, podlhovastých obdĺžnikov. Obdĺžniky si vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite každý obdĺžnik žĺtkom a mliekom. Pečte 20 minút na 180 stupňov. |
4
Hotovo
|
Po upečení nechajte pečivo vychladnúť. Za studena potom vždy jeden diel naplňte pripraveným krémom a priklopte druhým obdĺžnikom. |