Ingrendiencie
-
100 g/horúcej Rozpustená čokoláda
-
120 g Maslo
-
150 g Práškový cukor
-
4 ks Vajcia
-
120-150 g Polohrubá múka
-
1 čl Prášok do pečiva
-
300 g Tvaroh
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
300 g Višne
-
štipka Soľ
Popis
Za oknami už je jar. Rastie tráva a kvitnú všetky stromy v záhradkách. Už čoskoro sa môžeme tešiť na skvelú úrodu lahodného ovocia. Ak sa Vám však nechce čakať a dali by ste si napríklad višne, skúste tento recept.
Pripravte si v pohodlí domova lahodnú višňovú tortu a nalaďte sa na pokojnú atmosféru blížiacich sa teplých dní. Táto torta je vhodná tiež na rôzne oslavy, či ako pohostenie pre návštevu. Iste si pochutnáte.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rozpustite čokoládu s maslom a dobre premiešajte. Zmiešajte čokoládu s dvoma vajcami, 50 g cukru, soľou a vanilkovým cukrom. Pridajte múku a prášok do pečiva. Prepracujte cesto robotom. Malo by byť nadýchané. |
2
Hotovo
|
Zmiešajte tvaroh so zvyškom cukru a vajec. Premiešajte šľahačom. |
3
Hotovo
|
Tortu pečte pri 180 stupňoch asi 40 minút. Po ochladení dozdobte práškovým cukrom a višňami. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |