• Home
  • Kuracie mäso
  • Kurací paprikáš s haluškami: Recept priniesla babička z Maďarska a nikto v rodine tomuto jedlu neodolá. Najlepšie chutí s maslovými haluškami!
0 0
Kurací paprikáš s haluškami: Recept priniesla babička z Maďarska a nikto v rodine tomuto jedlu neodolá. Najlepšie chutí s maslovými haluškami!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Kuracie prsia
3 ks Paradajky
2 ks Paprika
p.ch. Bulharské korenie
2 PL Maslo
2 strené Cibuľa
3 PL Mletá červená paprika
2 PL Hladká múka
200 ml Kyslá smotana
1 šálka Vývar
p.ch. Soľ, korenie

Kurací paprikáš s haluškami: Recept priniesla babička z Maďarska a nikto v rodine tomuto jedlu neodolá. Najlepšie chutí s maslovými haluškami!

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Už len pri vyslovení názvu tohto jedla sa nám zbiehajú slinky v ústach. Aj vy ste sa vrátili do svojho detstva, keď vám paprikáš robila stará mama a k nemu boli vždy domáce halušky? Najlepšie chutili s omáčkou z mäska a bolo jedno, či paprika páli, alebo nie.

Korenistá aróma a šťavnatá pálivá paprika. Úchvatné jedlo, ktoré patrí do každej domácej kuchyne. Nezaobídu sa bez neho dospelí a ani väčšina detí. Kurací paprikáš zbožňujú takmer všetci. Paprikáš má jednu obrovskú výhodu. Ak je niekto z rodiny vegetarián, dá sa pripraviť aj bez mäsa. Dnes si ale predstavíme originálny kurací paprikáš. Presne taký, ako by sa mal robiť, ak chcete dodržať pôvodnú receptúru.

(Visited 778 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cibuľu si nakrájame na kocky a vložíme do hrnca s horúcim maslom. Necháme osmažiť do zlatista. Na cibuľu pridáme červenú papriku a za stáleho miešania necháme uvoľniť chute. Kuracie prsia si nakrájame na menšie medajlónky a opatrne vložíme k cibuli. Mäso v hrnci osolíme a okoreníme a necháme zakryté dusiť približne 5-7 minút.

2
Hotovo

Keď sme do hrnca vložili zeleninu, prilejeme vývar a počkáme, kým zmes nezačne vrieť. Keď príde do bodu varu, zakryjeme hrniec pokrievkou, stíšime oheň na nízku teplotu a necháme dusiť 50 minút. Na záver si zmiešame kyslú smotanu s múkou tak, aby sme nevyrobili hrudky a vmiešame do omáčky.

3
Hotovo

Všetko spolu dobre premiešame a nezakryté varíme ešte 5-7 minút. Dochutíme soľou a korením ak treba a môžeme podávať. Paprikáš je najlepší s haluškami, no mnohí ho jedávajú aj s cestovinami, či s ryžou.

4
Hotovo

Vo väčšine domácnosti sa na paprikáš používa smotana na varenie, alebo na šľahanie. Napriek tomu sa nebojte vyskúšať použiť kyslú smotanu. V spojení s múkou paprikáš vynikajúco zahustí a bude chutiť ako nikdy predtým.

5
Hotovo

Pre milovníkov pikantného jedla odporúčame k sladkej paprike primiešať trochu štipľavej, alebo čili. Ak chcete, aby vaše jedlo chutilo naozaj korenisto pridajte ešte k cibuli pár zrniek celého čierneho korenia a môžete dať aj bobkový list. Vôňa aj chuť omáčky bude výraznejšia. Prajeme Vám dobrú chuť.

Lydia

Predošlý
Čokoládová a vanilková roláda zatieni všetky dezerty. Jedli by sme ju každý deň
Ďalší
Recept na banánový nápoj, ktorý spáli všetok brušný tuk a to okamžite.
Predošlý
Čokoládová a vanilková roláda zatieni všetky dezerty. Jedli by sme ju každý deň
Ďalší
Recept na banánový nápoj, ktorý spáli všetok brušný tuk a to okamžite.