Ingrendiencie
-
Cesto
-
200 g Bračová masť
-
500 g Polohrubá múka
-
štipku Soľ
-
200 g Práškový cukor
-
1 ks Vajcia
-
2 pl Kyslá smotana
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
Plnka
-
4 pl Hrozienka
-
6 ks veľké jablká
-
1,2 l Mlieko
-
3 bal. Vanilkový puding
-
9 pl Kryštálový cukor
Popis
Jablká sú veľmi obľúbeným a rozšíreným ovocím. Ak máte záhradku, iste už ste svoju úrodu zožali a premýšľate, ako ju čo najlepšie spracovať. Môžete využiť jablká a pripraviť si tento skvelý koláč.
Iste si ho vychutnáte s rodinou, alebo priateľmi pri káve, či čaju. Na príprave nie je nič zložité, takže môžete do kuchyne prizvať na pomoc aj deti. Odmenou im bude kúsok výborného koláča.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešajte múku a masť, potom pridajte ďalšie prísady a cesto riadne prepracujte. Ak je tuhé, alebo nedrží, pridajte o trochu viac kyslej smotany. Akonáhle je hotové, zabaľte cesto do fólie a odložte ho na hodinu do chladničky. |
2
Hotovo
|
Cesto rozdeľte na dve časti a jednu z nich vyvaľkajte na plech. Posypte ho hrozienkami a pridajte olúpané a nakrájané jablká. Puding uvarte v mlieku s cukrom obvyklým spôsobom a za tepla ho nalejte na jablká. |
3
Hotovo
|
Druhú časť cesta vyvaľkajte a potom nakrájajte na podlhovasté prúžky. Tie naskladajte na puding do tvaru mriežky. |
4
Hotovo
|
Pečte v rúre o 180 stupňoch asi 35 minút. Nechajte mierne vychladnúť, posypte práškovým cukrom a nakrájajte. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |