Ingrendiencie
-
500 g jablká
-
200 g Okrúhle žemle
-
100 g Kryštálový cukor
-
2 pl Ryža
-
1 l Voda
-
1 ks Mletá škorica
Popis
Skúsili ste sladkú variantu polievky? Ak nie, máme pre vás jednoduchý recept na jablkovú polievku. Sýtosť polievke dodáva žemľa a ryža. Podávame s pečivom.
(Visited 112 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Jablká umyjeme, nakrájame, zbavíme jadrovníkov, vložíme do hrnca, pridáme nakrájané žemle a kúsok škorice. Všetko zalejeme horúcou vodou a zakryté varíme, kým sa jablká nerozvaria. |
2
Hotovo
|
Odstavíme, vyberieme škoricu a jablkovo-žemľovú kašu rozmixujeme. Pridáme cukor, zriedime horúcou vodou, aby polievka nebola veľmi hustá, a prevaríme. Osobitne uvarenú ryžu rozdelíme do tanierov a zalejeme hotovou polievkou. |