Ingrendiencie
-
4 ks Kukurica
-
600 ml Voda
-
1 l Mlieko
-
80 g Maslo
-
pár vetvič. Čerstvý tymián
-
1 čl Soľ
Popis
Celé leto sme snívali o chuti mladej kukurice so soľou, maslom a plátkom obľúbeného syra. Nakoniec nás čakalo sklamanie v podobe príliš zrelej alebo naopak, nedozretej kukurice, bez obvyklej sladkastej chuti.
Nakoniec sa však ukázalo, že chyba bola na našej strane a kukurice sme mali spracovať o niečo skôr. Kukurica by mala byť čo najčerstvejšia – čas sa začína počítať doslova po hodinách. Po zbere by mala byť kukurica spracovaná do 4 hodín. Preto by ste mali na trh utekať hneď ráno a po príchode domov ju začať hneď variť.
Je to nevyhnutné, pretože v zrnách po zbere dochádza k chemickej reakcii – cukor sa mení na škrob. Preto je lepšie kupovať radšej mladú kukuricu zavčas rána. Možno budete prekvapení, ale ak chcete, aby mala ešte lepšiu chuť, nevarte ju vo vode, ale v mlieku!
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |