Ingrendiencie
-
200 g Hladká múka
-
300 g Kukuričný škrob
-
2 čl Prášok do pečiva
-
250 g Maslo
-
150 g Krupicový cukor
-
3 ks Žľtky
-
1 pl Koňak
-
1 čl Vanilková esencia
-
1 ks Kondenzované mlieko
-
50 g Strúhaný kokos
-
0,45 čl Soľ
-
1 ks Citrónová kôra
Popis
Alfajores – vynikajúce koláčiky, zlepované so sladeným kondenzovaným salkom, boky obalené v kokose. Príprava je jednoduchá, postup je časovo náročnejší, ale o to viac vám budú výsledné koláčiky chutiť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kondenzované mlieko varíme v plechovke ponorené vo vriacej vode asi 2 hodiny. Necháme vo vode chladnúť celú noc. |
2
Hotovo
|
Na druhý deň zmiešame múku so škrobom, soľou a s práškom do pečiva. Maslo izbovej teploty šľaháme s cukrom a citrónovou kôrou až kým sa cukor nerozpustí. Pridáme žĺtky, koňak a vanilkový extrakt. Zamiešame do suchých ingrediencií a vymiesime na hladké cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň 1 hodinu odležať v chladničke. |
3
Hotovo
|
Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm a vykrojíme z neho asi 60 koliesok s priemerom 5 cm. Poukladáme na plech a dáme na 20 minút do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 °C a koláčiky pečieme asi 8 minút, vyberieme a necháme vychladnúť. |
4
Hotovo
|
Polovicu koláčov potrieme 1 PL skaramelizovaného kondenzovaného mlieka a zlepíme s druhou polovicou koláčov. Zlepené alfajores obalíme zboku strúhaným kokosom. |