Ingrendiencie
-
1 kg Kuracia pečeň
-
2 ks Cibuľa
-
150 g Maslo
-
150 ml Šľahačková smotana
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Jemná a nadýchaná paštéta z kuracej pečene. Jemnú konzistenciu jej dodáva smotana, ktorá zjemní jej chuť. Vhodná na jedno-hubky či na denne konzumovanie s pečivom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pečeň si umyjeme necháme odkvapkať a potom ju vyčistíme a nakrájame na väčšie kusy. |
2
Hotovo
|
Cibuľu si nakrájame na polkruhy.Na panvici rozohrejeme 50 g masla orestujeme cibuľu do sklovita a potom pridáme pečeň. |
3
Hotovo
|
Pečeň restujeme na cibuľke dovtedy kým sa nestratí celkom ružová farba cca 5 - 7 minút.. |
4
Hotovo
|
Potom ju preložíme do misky a s tyčovým mixérom ju premixujeme do jemného pyré.pokiaľ chceme paštétu, čo najjemnejšiu utrieme pečeň ešte cez jemné sito. |
5
Hotovo
|
Ešte do teplej pečene pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo izbovej teploty a necháme úplne vychladnúť. |
6
Hotovo
|
Vyšľaháme si šľahačku do tuhej peny a pridáme k pečeni a starostlivo premiešame..Ochutíme soľou a korením a dáme do chladničky poriadne zachladiť.minimálne 30 minút. |
7
Hotovo
|
Na kanapky použite toustový chlebík z ktorého vykrajovátkom vykrojíte kolieska, alebo klasické rožky. Natriete paštétou a ozdobíte podľa vlastnej fantázie..Napríklad uhorkou a cherry paradajkami. |