Ingrendiencie
-
1-2 ks/na osobu Zemiaky
-
4 plátky Slanina
-
1 čl Talianska zmes korenia
-
1 čl Zemiakové korenie
Popis
Pre mnoho z nás je na tanieri väčšinou najdôležitejšou zložkou pokrmu mäso. Skúmame, ako je pripravené, jeho šťavnatosť, ako sa ide krájať a vieme oceniť umenie jeho prípravy. Príloha je však nemenej dôležitá!
Príloha dotvára výslednú harmóniu chutí a dopĺňa celkový pokrm. Väčšinou sme zvyknutí na ryžu alebo zemiaky na všetky možné štýly úprav. Dnešný recept Vám predstaví jednu možnosť, ako zemiaky oživiť a ponúknuť zase niečo nové!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky umyjeme, vyčistíme a olúpeme. Nakrájame ich na polovice a potom ešte na štvrtky v závislosti veľkosti zemiakov. |
2
Hotovo
|
Posypeme ich korením a zmesou na zemiaky. Plátky slaniny prekrojíme na polovicu a každú zemiak obalíme do jedného kúsku slaniny. |
3
Hotovo
|
Aby nám slanina, pri pečení nespadla, prepichneme zemiak špáradlom. |
4
Hotovo
|
Pečieme v rúre na 200 stupňov po dobu cca 35 minút a po upečení môžeme podávať. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |