Ingrendiencie
-
7 ks staršie rožky
-
1000 ml Mlieko
-
4 ks Vajcia
-
50 g Práškový cukor
-
1/2 ks Vanilkový lusk
-
50 g Práškový cukor
-
120 g Mletý mak
-
160 g Višňový kompót
-
1 pl Višňový džem
-
1 pl Maslo
Popis
Táto žemľovka sa síce líši od tej klasickej, ale je rovnako návyková. Na jej prípravu môžete použiť hocijaké pečivo, ktoré vám zvýšilo a sladkú chuť mu dodá vanilkový krém a trošku kyslosti dožičia višne. Príprava žemľovky je pomerne jednoduchá a rýchla, ale zato chuť je fantastická.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Z vanilkového struku vyškriabeme stred a spolu so strukom ho vložíme do mlieka, ktoré zohrejeme na bod varu. |
2
Hotovo
|
Zatiaľ vymiešame žĺtka s 50 g cukru. Z mlieka vyberieme vanilkový struk a mlieko po častiach vlejeme do žĺtkovej zmesi. Žĺtka s mliekom následne povaríme na ohni na bod varu. |
3
Hotovo
|
Rožky nakrájame na krúžky a na pár minút ich namočíme do vanilkovej zmesi. |
4
Hotovo
|
Do vymastenej zapekacej misy poukladáme vrstvu rožkov, posypeme makom a višňami. Proces opakujeme tak, že poslednú vrstvu budú tvoriť rožky. |
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Misu vyberieme z rúry a na rožky vylejeme sneh a necháme zapiecť ďalších 10 minút. Dobrú chuť! |