Ingrendiencie
-
1 ks Bielka
-
300 g Práškový cukor
-
p.ch. Vanilková esencia
Popis
Keď mi občas z pečenia ostanú bielka, púšťam sa do výroby domácich snehových pusiniek. Tie potom uskladním na suchom mieste a použijem ako ingredienciu do jahodovej torty. Tiež ju nimi zvyknem ozdobiť, prípadne ich pár zabalím do papiera na pečenie, previažem špagátikom a darujem ako vianočnú, či valentínsku cukrovinku.
Prečo si prácu neuľahčiť a proces nezrýchliť, keď nám to vybavenie domácnosti umožňuje? Zabudnite na rúru a dlhé pečenie, pomocou mikrovlnnej rúry máte pusinky hotové už za 10 minút aj s prípravou! Odteraz ste pripravení na každú nečakanú návštevu, ktorá vás prekvapí. Prekvapte na oplátku hostí chutnými čerstvými pusinkami vy.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do misky si nasypeme 300 gramov práškového cukru. Pridáme k nim bielok a rukami poriadne vymiešame. Mali by sme vytvoriť hustú hmotu, ktorá sa svojou konzistenciou podobá mäkšej plastelíne. |
2
Hotovo
|
Z tejto hmoty následne vytvarujeme maličké guličky. Pre lepšiu chuť môžeme pred miešaním pridať aj vanilkovú alebo kokosovú arómu. |
3
Hotovo
|
Guličky, ktoré sme vytvarovali z hmoty (bude ich vyše 20) ukladáme na papierovým obrúskom vystlaný plytký tanier. Pozor! Na tanier uložíme ďalej od seba len 4 pusinky, počas prípravy v mikrovlnke sa totižto „rozlejú“. |
4
Hotovo
|
Vložíme do mikrovlnnej rúry na 2 až 3 minúty, v závislosti od výkonu. Vo všeobecnosti však platí, že po tom, čo pusinky narastú im trvá asi 30 sekúnd, kým sa prepečú aj zvnútra. |