Ingrendiencie
-
5 kg nakr. Kapusta
-
2 dkg/na 1 kg kap. Soľ
-
p.ch. Rasca
-
p. ch. Nové korenie
-
p.ch. Bobkový list
-
Zaváracie poháre
Popis
Na naloženie tejto kapusty nepotrebujete žiaden súdok, len zaváraninové poháre
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kapustu nakrájame a premiešame so soľou a kmínom. Riadne premiešame a keď pustí šťavu, tak dôkladne v nádobe utlačíme. Necháme 2 hodiny odpočinúť. Po tejto dobe ju začneme tlačiť do čistých zaváraninových pohárov, dáme si záležať na tom, aby sme každú vrstvu riadne natlačili zo všetkých síl. Ja som asi tak v polovici pohára pridala 2 zrnká nového korenia a 1 bobkový list. |
2
Hotovo
|
Plníme tak, |
3
Hotovo
|
Kapusta začne v pohároch kvasiť – viečka sa vydujú. Toho sa však neľakajte, asi za 2 týždne spozorujete, že sa opať vyrovnali do pôvodnej polohy. To je znamenie, že je kapusta vykysnutá. |
4
Hotovo
|
A môže začať aj vytekať šťava z pohárov – to nie je žiadna zrada – mne sa to stalo iba u niektorých v začiatkoch kvasenia, potom už nie. Potom už ostáva iba odniesť poháre do pivnice. Takto môžeme naložiť bielu aj červenú kapustu. Kapusta si udrží svoju krásnu farbu. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |