Ingrendiencie
-
2 ks Ryžový potrav.papier
-
220 g Krupicový cukor
-
2 pl Glukózový sirup
-
2 pl Med
-
2 pl Voda
-
1 ks Bielka
-
80 g Mandle
-
75 g Čerešne
-
70 g Brusnice
-
p.ch. Olej
Popis
Poriadna dávka sladkých sušených brusníc, medu, čerešní a mandlí. Ponúkame dve verzie receptu, kde namiesto sušeného ovocia pridáte len lieskovce a čokoládu. Veríme, že si pochutia nielen deti 🙂
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ryžový papier nastriháme na 12 kruhov veľkých ako okrúhle prstence na volské oká. Vnútro prstencov potrieme olejom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do každého vložíme jeden plát ryžového papiera. |
2
Hotovo
|
V hrnci zmiešame cukor, sirup, med a vodu a ohrievame na miernej teplote, kým sa cukor nerozpustí. Následne privedieme do varu a varíme bez miešania a bez pokrievky. Keď sirup dosiahne teplotu 154 °C, stiahneme z ohňa. |
3
Hotovo
|
V ohňovzdornej mise vyšľaháme bielok na stredne tuhý sneh. Postupne doň prilievame tenkým prúdom a za stáleho šľahania elektrickým šľahačom horúci sirup. Zmes bude hustá a lepkavá, preto je potrebné pracovať rýchlo. Zamiešame nahrubo nasekané mandle, celé čerešne a brusnice. Pomocou naolejovanej lyžice nanesieme do prstencov. Na povrch pritlačíme zvyšné nastrihané ryžové papiere. Necháme 5 minút odstáť a prstence odstránime. Necháme úplne vychladnúť a naukladáme do ozdobnej krabičky. Môžme ich aj prerezať, vynikne tak ich pekná štruktúra. |
4
Hotovo
|
Na orechovú verziu použite do rovnakého množstva základnej hmoty namiesto ovocia a mandlí nahrubo nasekané opražené lieskovce a nasekanú horkú čokoládu. |