0 0
Delikátne, plnené guľôčky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

CESTO
150 g Hladká múka
4 ks Vajcia
50 g Maslo
250 ml Voda
p.p. Prášok do pečiva
KRÉM
1 ks Kondenzované mlieko
500 ml Šľahačková smotana

Delikátne, plnené guľôčky

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • KRÉM

Popis

Zdieľať

Guličky z jemného odpaľované-ho cesta, plnené lahodným zmrzlinovým krémom. Stačí ich len raz ochutnať…

(Visited 352 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V hrnci necháme zovrieť 250 ml vody s maslom a soľou. Múku prisypeme naraz a miešame, až kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca. Keď sa začne na dne hrnca robiť biely povlak a cesto je v tvare gule, presunieme ho do misy a necháme vychladnúť, tak aby bolo na dotyk vlažné.

2
Hotovo

Rúru predhrejeme na 200 °C. Šľahačom postupne zamiešame vajcia. Zapracujeme aj prášok do pečiva. Lyžičkami formujeme z cesta malé guľôčky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

3
Hotovo

Pečieme asi 25 minút dozlatista. Rúru prvých 15 minút neotvárame. Vyberieme z rúry a zo spodnej strany prepichneme každú guľôčku hrotom noža, aby sme mohli plniť zmrzlinovým krémom. Necháme na mriežke vychladnúť.

4
Hotovo

Na krém vyšľaháme smotanu a pridáme kondenzované mlieko a ešte jemne zašľaháme.

5
Hotovo

Krém nanesieme do zdobiaceho vrecúška a tenkým hrotom plníme guľôčky, ktoré potom dáme zamraziť minimálne na dve hodiny.

Lydia

Predošlý
Horúca oranžáda
Ďalší
Čokoládové pokušenie, ktorému len málokto odolá.
Predošlý
Horúca oranžáda
Ďalší
Čokoládové pokušenie, ktorému len málokto odolá.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here