Ingrendiencie
-
CESTO
-
150 g Hladká múka
-
4 ks Vajcia
-
50 g Maslo
-
250 ml Voda
-
p.p. Prášok do pečiva
-
KRÉM
-
1 ks Kondenzované mlieko
-
500 ml Šľahačková smotana
Popis
Guličky z jemného odpaľované-ho cesta, plnené lahodným zmrzlinovým krémom. Stačí ich len raz ochutnať…
Postup receptu
1
Hotovo
|
V hrnci necháme zovrieť 250 ml vody s maslom a soľou. Múku prisypeme naraz a miešame, až kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca. Keď sa začne na dne hrnca robiť biely povlak a cesto je v tvare gule, presunieme ho do misy a necháme vychladnúť, tak aby bolo na dotyk vlažné. |
2
Hotovo
|
Rúru predhrejeme na 200 °C. Šľahačom postupne zamiešame vajcia. Zapracujeme aj prášok do pečiva. Lyžičkami formujeme z cesta malé guľôčky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
Pečieme asi 25 minút dozlatista. Rúru prvých 15 minút neotvárame. Vyberieme z rúry a zo spodnej strany prepichneme každú guľôčku hrotom noža, aby sme mohli plniť zmrzlinovým krémom. Necháme na mriežke vychladnúť. |
4
Hotovo
|
Na krém vyšľaháme smotanu a pridáme kondenzované mlieko a ešte jemne zašľaháme. |
5
Hotovo
|
Krém nanesieme do zdobiaceho vrecúška a tenkým hrotom plníme guľôčky, ktoré potom dáme zamraziť minimálne na dve hodiny. |