Ingrendiencie
-
Zloženie čoko vrstvy
-
100 g Čokoláda
-
100 g Maslo
-
100 g Cukor
-
100 g Hladká múka
-
2 pl Kakao
-
2 ks Vajcia
-
1/2 čl Prášok do pečiva
-
1 bal. Vanilková esencia
-
štipku Soľ
-
Tvarohova vrstva
-
200 g Tvaroh
-
2 pl Cukor
-
1 ks Vajcia
-
1 bal. Vanilková esencia
Popis
Keď sa povie čokoládová torta veľa z Nás si ihneď vybaví niekoľkoposchodovú tortu zdobenú vrstvami krému a kombináciu niekoľkých druhov čokolády dohromady. Príprava takých tort je však veľmi náročná.
Existujú však aj veľmi jednoduché torty, ktoré Vás očaria svojou čokoládovou chuťou.
Vyskúšajte napríklad následujúci recept, ktorý s čokoládou spája aj tvarohovú vrstvu a vytvára tak zaujímavú chuťovú aj vizuálnu kombináciu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Čokoládu nalámte a roztavte spoločne s maslom. Vyšľahajte vajcia s cukrom a soľou a zmiešajte s čokoládovou zmesou. Múku zmiešajte s kakaom a práškom do pečiva a pridajte do zmesi. |
2
Hotovo
|
Zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor a vanilku. Na dno formy vložte čokoládové cesto a naň vrstvu cesta tvarohového, potom vrstvy opakujte. Pečte pri 180 stupňoch po dobu 30-40 minút a môžete podávať. |
3
Hotovo
|
Máme hotovo! Prajeme Vám dobrú chuť! Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú! Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň. |