Ingrendiencie
-
500 g Polohrubá múka
-
200 g Kryštálový cukor
-
200 g Bračová masť
-
štipku Soľ
-
1 ks Vajcia
-
2 pl Kyslá smotana
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
Krém
-
4 pl Krupica
-
6 ks jablká
-
1,2 l Mlieko
-
3 ks Vanilkový puding
-
8 pl Kryštálový cukor
Popis
Dnes si ukážeme recept, ktorý je fantasticky jednoduchý. Pritom tento múčnik vyzerá, ako by bolo potrebné špeciálneho talentu, aby ste ho priviedli do zdarného konca. Opak je však pravdou. Je naozaj jednoduchý a zvládne ho každý začiatočník.
Chuť jabĺk a vanilkového pudingu Vás odzbrojí. Ide o harmonickú variáciu chuťou, ktorá sa s šálkou kávy, stane nezabudnuteľným zážitkom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Múku si zmiešame s masťou a pridáme zvyšné prísady. Cesto si vymiešame do hladka. Dajte pozor, aby cesto nemalo príliš riedku konzistenciu. |
2
Hotovo
|
Cesto rozdelíme na dve polovice, zabalíme do fólie a vložíme do chladničky zhruba na hodinu. |
3
Hotovo
|
Cesto posypeme krupicou a poukladáme naň jablká, olúpané a nakrájané na tenké plátky. |
4
Hotovo
|
Druhú polovicu cesta rozvaľkáme a nakrájame na dlhé pásiky. Tie ukladáme na pudingovú vrstvu tak, aby sme vytvorili mriežku. |
5
Hotovo
|
Po upečení môžete zasypať cukrom múčkou. Zdieľajte tento super recept na domácu jablčnú buchtu aj s vašimi priateľmi! Určite si na nej tiež pochutnajú! |