• Home
  • Krémy
  • Chuť tohto bielkového krému vás jednoducho dostane
0 0
Chuť tohto bielkového krému vás jednoducho dostane

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

štipku Kyselina citrónová
700 ml Voda
250 g Kryštálový cukor
3 ks Bielka

Chuť tohto bielkového krému vás jednoducho dostane

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Tento bielkový krém je vynikajúci a oproti iným krémom nie je tak kalorický, pretože v sebe neobsahuje maslo, mlieko, čokoládu a podobné ingrediencie. Má krásnu snehobielu lesklú farbu, je hustý a nadýchaný zároveň. Malá chybička pri jeho príprave však môže zapríčiniť problémy. Dokonca aj profesionálne cukrári občas zlyhajú. Ak si ho budete chystať na dôležitú príležitosť, určite by ste si ho mali prvýkrát vyskúšať ešte pred tým.

(Visited 317 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Opatrne oddeľte bielky od žĺtkov, vyhnite sa aj tým najmenším čiastočkám žĺtka v bielku.
V hrnci si zalejte cukor vodou na vytvorenie sirupu.

2
Hotovo

Na vysokom plameni miešajte, aby sa cukor rozpustil. Keď začne zmes vrieť, znížte plameň takmer na minimum, ale sirup sa musí aj naďalej variť.
Sirup z 250g cukru sa varí približne 10 minút (na najmenšom plameni). Keď sa v sirupe začnú tvoriť malé bublinky, skúste, či už je hotový – kvapnite si kvapôčku do pripravenej studenej vody.

3
Hotovo

Ak sa sirup nerozlieva a dajú sa z neho urobiť mäkké guličky, je hotový.
Teraz pridajte do sirupu kryštáliky kyseliny citrónovej a dobre premiešajte.

4
Hotovo

Súčasne počas varenia sirupu si vyšľahajte bielka do hustej peny, aby nepadala zo šľahačov či po preklopení misky.
Počas šľahania bielkov do nich pomaly pridávajte teplý, čerstvo odstránený sirup z plameňa. Nalievajte ho tenkým prúdom a snažte sa dostať čo najbližšie k okraju, aby sa okamžite premiešal s bielkami.

5
Hotovo

Keď je všetok sirup vyliaty, je potrebné, aby sa miska začala chladiť. V zime ju môžete postaviť k pootevřenému oknu; v lete na ňu použite ventilátor s tým, že bude nasmerovaný na krém.

Poznámka: krém nechajte šľahať aj počas chladenia, potrvá to asi 15-20 minút až do úplného vychladnutia.

6
Hotovo

To, či je už hotový zistíte tak, že vám po preklopení z lyžice nespadne na zem a zo šľahačov ho tak ľahko neoklepete.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Lahodné medové kuracie stehienka pripravené za 45 minút!
Ďalší
TIP na nedeľný obed: Domáce kuracie rezne v luxusnej horčicovej marináde pripravené na panvici za pár minút.
Predošlý
Lahodné medové kuracie stehienka pripravené za 45 minút!
Ďalší
TIP na nedeľný obed: Domáce kuracie rezne v luxusnej horčicovej marináde pripravené na panvici za pár minút.