• Home
  • Krémy
  • PARÍŽSKY KRÉM podľa starého receptu našich babičiek: Budete si olizovať všetky prsty!
0 0
PARÍŽSKY KRÉM podľa starého receptu našich babičiek: Budete si olizovať všetky prsty!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

250 g Šľahačková smotana
100 g Kakao
500 g Maslo
350 g Kryštálový cukor

PARÍŽSKY KRÉM podľa starého receptu našich babičiek: Budete si olizovať všetky prsty!

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Nielen na vianočné sviatky, ale aj kedykoľvek inokedy počas roka sa vám tento recept bude určite skvele hodiť.

Parížsky krém dotiahne vaše dezerty do absolútnej dokonalosti.

Neváhajte ho vyskúšať do tort, rolád, zákuskov, alebo len tak, napríklad s čerstvým ovocím.

(Visited 3 238 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do hrnca nalejeme smotanu s cukrom. Preložíme na platňu a privedieme do varu – to je základ pre budúci krém – smotana musia zovrieť a cukor v nej musí byť rozpustený.

Vriacu tekutinu zložíme z platne a pridáme kakao. Dôkladne rozmiešame metličkou.

2
Hotovo

Takto pripravenú zmes necháme poriadne vychladnúť. Potom do tejto zmesi pridáme maslo (ideálne nakrájané na menšie kúsky) a celú zmes vyšľaháme.

3
Hotovo

Šľahanie krému trvá približne 13-15 minút. Správne ušľahaný krém má nadýchanú konzistenciu (ako pena) a že je hotový spoznáme tak, že zbledne a zväčší svoj objem – vtedy môžeme prestať šľahať.

Pozor aby ste krém neprešľahali tak, že bude až príliš riedky.

4
Hotovo

Používame na plnenie tort, do rolád, závinov, na zákusky a vynikajúci je aj na vianočné pečivo (napríklad na parížske rožky či do laskoniek).

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Dlhú dobu som nevedela čím mám plniť zákusky a torty. Potom som objavila chutný krém, ktorý je hotový za 5 minút.
Ďalší
Lahodné placky „Hychiny“ plnené syrom hotové do 30 minút
Predošlý
Dlhú dobu som nevedela čím mám plniť zákusky a torty. Potom som objavila chutný krém, ktorý je hotový za 5 minút.
Ďalší
Lahodné placky „Hychiny“ plnené syrom hotové do 30 minút