Ingrendiencie
-
Hladká múka
-
Mlieko
-
Javorový sirup
-
Maslo
-
Ovsené vločky
-
Arašidy
-
Hrozienka
-
Brusnice
-
Mandle
-
Čokoláda Milka
Popis
Skúšať ich môžete na rôzne spôsoby, v rôznych kombináciách surovín. Každému chutia iné a tieto “ruské placky” sú proste neodolateľné. Sú chrumkavejšie a v kombinácii s nugátovou čokoládou, previazané mašličkou sú vhodným darčekom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vo väčšom hrnci ohrejeme mlieko s maslom a sirupom. Do horúceho ochuteného mlieka, ktoré odstavíme, všľaháme metličkou múku. |
2
Hotovo
|
Arašidy a mandle vložíme do robota a nasekáme. Zmiešame s hrozienkami, brusnicami a vločkami. |
3
Hotovo
|
Vložíme naraz do kaše z mlieka a premiešame. Necháme vychladnúť. |
4
Hotovo
|
Podľa potreby môžete zmes osladiť, alebo podľa seba dochutiť. Dôležité je, aby zmes bola kašovitá, roztierateľná. Nesmie byť riedka, ani príliš hustá. |
5
Hotovo
|
Na plechy si rozložíme papiere a lyžicou narobíme kôpky veľkosti takej, aké chcete mať placky. Stierkou ich pekne rozotrieme. |
6
Hotovo
|
Medzi plackami necháme aspoň centimeter miesto. |
7
Hotovo
|
Placky na plechoch vložíme do rúry a pečieme na 190 stupňov, pokým neskaramelizujú odspodu. Asi 15 - 20 minút. |
8
Hotovo
|
Zvrchu sa vám budú zdať ešte tekuté, ale keď plechy vyberiete a vychladnú, placky stuhnú. |
9
Hotovo
|
Potom ich pekne odlepíme z papiera, otočíte vrchom nadol a spodok ponatierame hustejšou čokoládou. |