Ingrendiencie
-
3 dkg Čerstvé droždie
-
1/ 2 l Mlieko
-
1 kg Hladká múka
-
2 dcl Kyslá smotana
-
1 pl Soľ
Popis
Dnešný recept je ideálny pre všetkých, ktorých kuchyňa a sporák zrovna moc v láske nemajú a alebo len jednoducho nemajú dostatok času na niekoľkohodinové varenie. Tieto placky sú skvelou voľbou a majú všestranné využitie.
Z piatich klasických surovín , ktoré určite nájdete doma dokážete za krátky okamih vytvoriť skvelé placky, ktoré budú na povrchu chrumkavé, vnútri vláčne a ich chuť vás iste nadchne. Môžete ich dochutiť zakaždým niečím iným
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kvasnice rozmiešame v mlieku a zmiešame ich s múkou, smotanou a soľou do hustej zmesi. |
2
Hotovo
|
Cesto naberáme a vyprážame placky v oleji na panvici. |
3
Hotovo
|
Zvyšok cesta môžete uschovať v chladničke až po dobu 1 týždňa, ak nevyužijete všetko. |