Ingrendiencie
-
3 kg Paprika
-
10 ks Strúčiky cesnaku
-
160 g Kryštálový cukor
-
3 pl Soľ
-
1 ks Bobkový list
-
250 ml Slnečnicový olej
-
500 ml Jablčný ocot
-
5 ks Čierne korenie
-
Petržlenová vňať
Popis
Existuje mnoho spôsobov, ako si na zimu uskladniť papriku. Môže sa k nej pridať korenie či med a skvelá zálievka je na svete. V prípade, že chcete vyskúšať niečo nové, pripravili sme pre vás zaujímavý recept.
Paprika s cesnakom – vhodné do rôznych šalátov a polievok. Vyskúšajte a nebudete ľutovať!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Papriku očistite ako zvyčajne a nakrájajte na veľké prúžky. |
2
Hotovo
|
Sterilizujte si sklenené nádoby a uzávery. |
3
Hotovo
|
Papriku po častiach pridávajte do hrnca a varte po dobu 3-4 minút. Následne zmes preložte do pripravených nádob a striedajte to s cesnakom a bylinkami (kôpor alebo vňať). |
4
Hotovo
|
Ešte pred tým na dno pridajte čierne korenie, zalejte a bobkový list vyberte von. |
5
Hotovo
|
Uzatvorte nádoby a zabaľte ich do uteráka, aby sa chladenie spomalilo. |