• Home
  • Rôzne
  • Čakáte návštevu? Lode z lístkového cesta s bravčovým mäsom sú jasnou voľbou!
0 0
Čakáte návštevu? Lode z lístkového cesta s bravčovým mäsom sú jasnou voľbou!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 kg Zemiaky
400 g Bravčové mäso
1 ks Cibuľa
500 g Lístkové cesto
50 g Tvrdý syr
3-4 ks Nakladané uhorky
1 ks Vajcia
p.ch. Soľ, korenie

Čakáte návštevu? Lode z lístkového cesta s bravčovým mäsom sú jasnou voľbou!

Kuchyňa:
  • 35 min.
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Chceli by ste ohromiť vašich priateľov? Vyskúšajte tento pokrm je naozaj báječný. Najlepšie však je, že do náplne si môžete pridať aj rôzne ďalšie suroviny, ktoré máte radi. Recept môžete napríklad ozvláštniť rôznymi bylinkami ako tymiánom či pažítkou.

(Visited 322 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky uvarte v osolenej vode a urobte z nich klasickú zemiakovú kašu, ako ste zvyknutí. Bravčové mäso a celú cibuľu si nakrájajte na menšie kocky.

2
Hotovo

Mäso vložte do hlbšej panvice a na oleji ho prudko osmažte po dobu troch minút. Pridajte soľ, čierne korenie a cibuľu. Za stáleho miešania všetko orestujte. Znížte teplotu, zakryte a nechajte restovať 10 až 15 minút. Mäso odokryte a nechajte na miernom ohni restovať ďalšie 4 minúty, aby sa odparila prebytočná šťava.

3
Hotovo

Kyslé uhorky pokrájajte na menšie kocky. Ak nechcete, aby bola veľmi cítiť vôňa uhoriek, prepláchnite ich v studenej vode.

4
Hotovo

Lístkové cesto si rozdeľte na 4 časti a rovnomerne každú časť rozvaľkajte. Myslite na to, že lístkové cesto by malo mať tvar obdĺždnika, na krajoch urobte zárezy.

5
Hotovo

Do stredu lístkového cesta dajte 2 -3 polievkové lyžice kaše, mäsa a pár kúskov nakrájaných uhoriek – podľa vašej chuti.

6
Hotovo

Teraz zabaľte každú stranu cesta tak, aby ste mali rez v strede. Tvar lode dodáte cestu tak, že ho po stranách pozatláčate.

7
Hotovo

Pripravené loďky poukladajte na dostatočne veľký pekáč alebo plech vystlaný papierom na pečenie. Každú jednu loďku potrite rozšlahaným vajíčkom.

8
Hotovo

Miesto kde sa nachádza mäso, posypte tvrdým syrom. Rúru predohrejte na 180 ° C a dajte upiecť loďky, pečte ich aspoň 25 minút dozlatista.

9
Hotovo

Upečené loďky môžete podávať s rôznymi zeleninovými šalátmi, napríklad s rajčinovo cibuľovým alebo nakladanou zeleninou. Prajeme vám pohodové chvíle strávené v kuchyni a dobrú chuť k večeri či k obedu.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Tak toto Vám nahradí aj vynikajúci chlieb so šunkou! Domáci tavený syr pripravujeme každý víkend a vždy nám pár dní vydrží!
Ďalší
Dnes si ukážeme recept na domáci Pribináčik! Na ten z obchodu okamžite zabudnete!
Predošlý
Tak toto Vám nahradí aj vynikajúci chlieb so šunkou! Domáci tavený syr pripravujeme každý víkend a vždy nám pár dní vydrží!
Ďalší
Dnes si ukážeme recept na domáci Pribináčik! Na ten z obchodu okamžite zabudnete!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here