Ingrendiencie
-
200 g Šampiňóny
-
250 g Bucatini -hr.špagety
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
2 pl Olivový olej
-
50 g Maslo
-
50 g strúhaný Parmezán
-
100 ml suché Biele víno
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Predhrejeme si panvicu, pridáme olivový olej, cesnak a opražíme dozlatista. Pridáme nakrájané šampiňóny a smažíme. Znížime teplotu, pridáme víno a necháme odpariť alkohol. |
2
Hotovo
|
Ochutíme soľou a čiernym korením, a varíme ešte asi 5 minút. Potom pridáme maslo a miešame, kým sa maslo nerozpustí. Odstránime z ohňa. |
3
Hotovo
|
Medzitým si dáme variť bucatini na spôsob „al dente“. |
4
Hotovo
|
Do uvarených cestovín pridáme šampiňónovú omáčku a dobre premiešame. |