Ingrendiencie
-
1,5 kg Bravčové mäso
-
500 g Huby
-
250 g Smotanový syr
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
1 PL Paradajkové pyré
-
Soľ, korenie
-
Olej
Popis
Mäso na hubách je tradičný recept slovenskej kuchyne. Môžeme takto pripravovať hovädzie, alebo bravčové mäso a niekedy aj kuracie. Pretože naša krajina je všeobecne známa tým, že bravčové mäso používa veľa, zvolíme práve tento druh.
Bravčové mäso je celkom rýchlo pripravené, a preto je skvelou voľbou pre rýchly obed, alebo večerou. Dnešný recept ho doplní o chutnú syrovú omáčkou a použité budú aj huby, ktoré sa k mäsu skvele hodia.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mäso nakrájajte na väčšie kocky, pridajte trochu oleja do hrnca, vsypte mäso a začnite opekať. |
2
Hotovo
|
Očistite huby a nakrájajte ich na kúsky. Akonáhle mäso zbelie a pustí šťavu, podlejte ho trochou vody a pridajte huby. |
3
Hotovo
|
Pridajte paradajkové pyré a cesnak, zmes nechajte povariť. Akonáhle je mäso hotové, pridajte syr a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Jemne dochuťte korením a môžete podávať. |