• Home
  • Pečené
  • Milujete Nivu? Potom vyskúšajte tento recept na pečivo z Nivy! Učaruje Vám pri prvom ochutnaní!
0 0
Milujete Nivu? Potom vyskúšajte tento recept na pečivo z Nivy! Učaruje Vám pri prvom ochutnaní!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
110 g Syr niva struhaný
200 g Hladká múka
0,5ˇČL Prášok do pečiva
100 g Maslo
1 ks na potretie Bielka
3 PL Šľahačková smotana

Milujete Nivu? Potom vyskúšajte tento recept na pečivo z Nivy! Učaruje Vám pri prvom ochutnaní!

Kuchyňa:
  • 1,5 hod.
  • Porcie 8
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Milujete domáce pečivo? Potom si vyskúšajte pripraviť toto lahodné a chrumkavé pečivo z Nivy. Niva pečivu dodá špeciálnu výraznú chuť, vďaka ktorej Vám žemličky učarujú už pri prvom ochutnaní.

 

Toto pečiva potom skvele poslúži, ako k pohostenie návštevy, tak ako ideálny pečivo k večerným dobrůtkám a vínu.

(Visited 884 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Pripravte si väčšiu misu do ktorej zmiešajte múku, prášok do pečiva, maslo a nastrúhanú Nivu.
Do drobivej zmesi následne pridajte žĺtok a smotanu.

2
Hotovo

Z pripravenej zmesi vypracujte hladké cesto.
Cesto následne nechajte odpočinúť cca 1 hodinu.

3
Hotovo

Potom cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na tenší plát, zhruba s výškou 3 mm.
Pomocou hrnčeka následne vykrájajte kolieska, ktoré preložte na plech vystlané papierom na pečenie.

4
Hotovo

Jednotlivé kolieska potrite bielkom a podľa chuti posypte syrom, orechy, semienkami, či ďalšími surovinami, ktoré Vás napadnú.

5
Hotovo

Predhrejte si rúru na 170 stupňov a pečte cesto dozlatista.
Po vychladnutí môžete podávať.
Páčil sa Vám dnešný recept? Ak áno, nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi a rodinou, nech si môžu tiež poriadne pochutnať.

Dobrú chuť prajeme!

Lydia

Predošlý
Ten najlepší recept na pečeného lososa s citrónom a bylinkami
Ďalší
Bravčové mäso s hubami v krémovej syrovej omáčke – jednoduchý a rýchly obed!
Predošlý
Ten najlepší recept na pečeného lososa s citrónom a bylinkami
Ďalší
Bravčové mäso s hubami v krémovej syrovej omáčke – jednoduchý a rýchly obed!