Ingrendiencie
-
2 kg Jahody
-
1 kg Kryštálový cukor
-
0,5 pohára Voda
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Jahody dôkladne umyjeme a vrchné „ stonky „ odstránime. |
2
Hotovo
|
Do jedného hrnca vložíme 1 kg cukru a pol pohára vody a potom začneme na strednom ohni ohrievať. Varíme 5-7 minút. |
3
Hotovo
|
Pritom kontrolujeme: vezmime si jednu lyžicu a naberieme si naň sirup. Pofúkame a ak je sirup hustý, pružný a na fúknutie akoby stvrdol, tak už je hotový. |
4
Hotovo
|
Jahody budú vypúšťať šťavu tak bude sirup tekutejší. Keď už vychladli, tak znova jahody vlejme do sitka a necháme ich odkvapkať, a jahodovo-cukrovú šťavu dáme variť približne na dobu 5-7 minút. |
5
Hotovo
|
Znova nalejeme na jahody a necháme vychladnúť. |
6
Hotovo
|
Po tretom postupe už jahody vložíme do sterilizovaných fliaš a zalejeme cukrovo-jahodovou šťavou. Zavrieme fľaše a pod utierkou necháme vychladnúť. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |