Ingrendiencie
-
700 g Mleté bravčové mäso
-
1 kg Zemiaky
-
200 g Majonéza
-
200 g Paradajky
-
100 g Cibuľa
-
200 g Tvrdý syr
-
p. ch. Soľ, korenie
Popis
Zemiaky sú jednou z najzákladnejších potravín, ktoré by ani v jednej domácnosti nemali chýbať. Vieme ich pripraviť rôznymi spôsobmi a vytvoriť z nich mnoho slaných, ba aj sladkých jedál. Na tento recept budeme okrem dolu uvedených ingrediencií potrebovať aj dostatok času, aby sme pečenie v trúbe nezanedbali a dosiahli vynikajúci výsledok.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravíme si plech, ktorý vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie. |
2
Hotovo
|
Na plech poukladáme prvú vrstvu. |
3
Hotovo
|
Tretiu vrstvu, predposlednú, tvoria paradajky nakrájané na plátky. |
4
Hotovo
|
Pečieme v trúbe na 180 stupňov 40 minút. TIP NA ZÁVER: Po vypnutí trúby môžete na plech vysypať aj postrúhaný syr. Ten sa vplyvom tepla na zemiakoch roztečie a vytvorí tak príjemnú chuť. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |