• Home
  • Večere
  • Ak milujete halušky, je tento recept priamo pre Vás! Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a kuracím mäsom!
0 0
Ak milujete halušky, je tento recept priamo pre Vás! Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a kuracím mäsom!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
Na halušky
1 kg Zemiaky
2 ks Vajcia
500 g Polohrubá múka
500 g Mrazený špenát
1 PL Soľ
Na omáčku
800 g Kuracie prsia
3 PL Maslo
200 ml Kyslá smotana
400 ml Šľahačková smotana
1 PL Hladká múka
3 ks Strúčiky cesnaku
p.ch. Soľ, korenie

Ak milujete halušky, je tento recept priamo pre Vás! Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a kuracím mäsom!

Kuchyňa:
  • Porcie 6
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Na halušky

  • Na omáčku

Popis

Zdieľať

Radi si pochutnáte na tradičných slovenských haluškách? My teda áno. Je síce pravda, že tieto halušky, ktoré Vám dnes prinášame, nie sú nijako zvlášť tradičné, avšak chutné sú!

Vďaka špenátu sú halušky nielen chutné, ale aj vzhľadovo originálne. Ak teda potrebujete na večeru so známymi zažiariť, potom je tento recept, priamo od šéfkuchára, tou správnou voľbou. Lahodná chuť kuracieho mäsa, špenátové halušky preliate cesnakovou omáčkou, to všetko je jednoducho dokonalosť pre chuťové bunky. Len si to vyskúšajte a uvidíte, že už halušky inak pripravovať nebudete!

(Visited 2 102 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Najprv si očistite zemiaky, ktoré následne nakrájajte na kocky a nechajte povariť v osolenej vode.
Keď budú zemiaky mäkké, sceďte ich a potom ich roztlačte tak, aby v nich neboli príliš veľké hrudky. Potom zemiaky odložte na chladné miesto.

2
Hotovo

Mrazený špenát si nechajte rozmraziť a odtiecť prebytočnú vodu.
Vychladené zemiaky premiešajte následne so špenátom a vajcami, ktoré nezabudnite vyšľahať. Všetko potom dôkladne premiešajte a postupne začnite pridávať polohrubú múku.

3
Hotovo

Z vytvoreného cesta potom vytvorte halušky, ktoré vhoďte do vriacej osolenej vody a varte cca 4 minúty, kým nevyplávajú na povrch.

4
Hotovo

Omáčku s kuracím mäsom pripravíte tak, že si kuracie prsia nakrájate na kocky a patrične osolíte a okoreníte. Mäso by ste potom mali osmažiť na panvici s maslom.
Následne pridajte smotanu a prelisovaný cesnak, za stáleho miešania.

5
Hotovo

Potom už len stačí pridať kyslú smotanu, v ktorej ste miešali múku. Táto zmes by mala omáčku zahustiť.
Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Vyskúšajte náš nový recept, unikátnu kombináciu zemiakov, zeleniny a šťavnatého mäsa.
Ďalší
Zapečená kapusta v rúre! Zakarpatský recept na ktorom si musí pochutnať každý!
Predošlý
Vyskúšajte náš nový recept, unikátnu kombináciu zemiakov, zeleniny a šťavnatého mäsa.
Ďalší
Zapečená kapusta v rúre! Zakarpatský recept na ktorom si musí pochutnať každý!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here