Ingrendiencie
-
Na halušky
-
1 kg Zemiaky
-
2 ks Vajcia
-
500 g Polohrubá múka
-
500 g Mrazený špenát
-
1 PL Soľ
-
Na omáčku
-
800 g Kuracie prsia
-
3 PL Maslo
-
200 ml Kyslá smotana
-
400 ml Šľahačková smotana
-
1 PL Hladká múka
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Radi si pochutnáte na tradičných slovenských haluškách? My teda áno. Je síce pravda, že tieto halušky, ktoré Vám dnes prinášame, nie sú nijako zvlášť tradičné, avšak chutné sú!
Vďaka špenátu sú halušky nielen chutné, ale aj vzhľadovo originálne. Ak teda potrebujete na večeru so známymi zažiariť, potom je tento recept, priamo od šéfkuchára, tou správnou voľbou. Lahodná chuť kuracieho mäsa, špenátové halušky preliate cesnakovou omáčkou, to všetko je jednoducho dokonalosť pre chuťové bunky. Len si to vyskúšajte a uvidíte, že už halušky inak pripravovať nebudete!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najprv si očistite zemiaky, ktoré následne nakrájajte na kocky a nechajte povariť v osolenej vode. |
2
Hotovo
|
Mrazený špenát si nechajte rozmraziť a odtiecť prebytočnú vodu. |
3
Hotovo
|
Z vytvoreného cesta potom vytvorte halušky, ktoré vhoďte do vriacej osolenej vody a varte cca 4 minúty, kým nevyplávajú na povrch. |
4
Hotovo
|
Omáčku s kuracím mäsom pripravíte tak, že si kuracie prsia nakrájate na kocky a patrične osolíte a okoreníte. Mäso by ste potom mali osmažiť na panvici s maslom. |
5
Hotovo
|
Potom už len stačí pridať kyslú smotanu, v ktorej ste miešali múku. Táto zmes by mala omáčku zahustiť. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |