Ingrendiencie
-
3 ks Žľtky
-
60 g Práškový cukor
-
100 g Med
-
1 ks Vanilkový cukor
-
30 g Škrobová múka
-
0,5 l Mlieko
Popis
Sladučký krém z medu. Ozdobenie necháme na vašej fantázii a chuti. Garantujeme, že si týmto dezertom získate každého, kto ho raz ochutná. Pre zvýšenie exkluzivity a lepšie vychutnávanie, servírujeme na stopkových pohároch.
(Visited 216 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vaječné žĺtky vymiešajte s cukrom dopenista. |
2
Hotovo
|
Pridajte vanilkový cukor a škrob. Poriadne premiešajte, následne prilejte mlieko. Za stáleho miešania na sporáku priveďte krém do varu. |
3
Hotovo
|
Potom ho odložte zo sporáka a primiešajte sneh z vaječných bielkov spolu s medom. |
4
Hotovo
|
Najskôr pridajte 1/3 snehu, premiešajte, potom opatrne pridávajte zvyšok. Krém môžete servírovať s ovocným dresingom, kompótom, namrvenými sušienkami, nastrúhanou čokoládou... |