Ingrendiencie
-
275 g Lístkové cesto
-
3 ks Hrušky
-
4 pl Javorový sirup
-
2 pl Maslo
-
1 čl Mletá škorica
-
2 ks Sušené klinčeky
-
p.ch. Muškátový oriešok
Popis
Aromatický, sezónny, jesenný koláč s hruškami. Recept vám zaberie približne polhodinu času. Podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo lyžicou čerstvo vyšľahanej smotany.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rúru rozohrejeme na 180°C. Vyberieme si plech či formu na koláč, ktorú vymastíme trochou masla a vysypeme múkou. |
2
Hotovo
|
Hrušky ošúpeme a pomocou škrabky alebo ostrého noža nakrájame na tenučké plátky po celej dĺžke (jadrovník samozrejme vynecháme). |
3
Hotovo
|
Na panvici roztopíme maslo, pridáme javorový sirup, škoricu, celé klinčeky a čerstvou ostrúhaný muškátový oriešok. |
4
Hotovo
|
Do bublajúcej voňavej zmesi pridáme plátky hrušiek a dusíme na miernom ohni asi 5 minút. |
5
Hotovo
|
Koláč pečieme zhruba 25 až 30 minút (180°C). |