• Home
  • Hlavné jedlá
  • Toto u nás fičí viac, ako slivkové koláče: Slivky v cestíčku s voňavou škoricou – najväčšia bomba celej sezóny!
0 0
Toto u nás fičí viac, ako slivkové koláče: Slivky v cestíčku s voňavou škoricou – najväčšia bomba celej sezóny!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

500 g Zemiaky
1 ks Vajcia
100-150 g Polohrubá múka
štipka Soľ
250 g Slivky
p.ch. Mletá škorica
p.ch. Práškový cukor
p.p. Maslo
Na dochutenie
6 pl Strúhanka
6 pl Maslo
400 g Kyslá smotana
1 pl Vanilkový cukor
2 pl Kryštálový cukor

Toto u nás fičí viac, ako slivkové koláče: Slivky v cestíčku s voňavou škoricou – najväčšia bomba celej sezóny!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Na dochutenie

Popis

Zdieľať

Kedy naposledy ste si dopriali pravé domáce jedlo ako od babičky? Aj keď si strážime svoju váhu alebo sa vyhýbame sladkým jedlám, občas predsa len máme chuť zhrešiť. Nie je nič lepšie na spáchanie tohto malého prešľapu, ako fantastické domáce slivkové gule. Presne také, ako si ich pamätáme z detstva. Mäkučké a jemné cesto so sladkou slivkou uprostred je sprevádzané lahodnou vôňou prepraženého masla so strúhankou, ktorej sa nedá odolať.

Oslaďte si život a doprajte si skutočnú dobrotu z receptárov našich starých mám. Niet nad chuť poctivo pripravených domácich zemiakových gulí, ktoré sú plnené slivkami.

(Visited 503 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky si umyjeme a v šupke ich dáme variť do hrnca s osolenou vodou. Po uvarení ich necháme vychladnúť, aby sa s nimi dobre pracovalo a následne ich zbavíme šupky. Potom si ich nastrúhame do väčšej nádoby. Pripravené slivky si dôkladne umyjeme a následne ich rozkrojíme na polovice.

2
Hotovo

Vyberieme kôstky a do vzniknutej jamky dáme trošku škorice a asi 1/4 kávovej lyžičky práškového cukru. Takto si pripravíme všetky kúsky slivák. Necháme, nech sa cukor a škorica trochu vpijú a zatiaľ si vypracujeme cesto zo zemiakov. Tie si môžeme miesiť v nádobe alebo na pracovnej doske posypanej múkou. K zemiakom pridáme vajce a múku zmiešanú so soľou a miesime cesto. Múku pridávame postupne, aby nebolo cesto príliš hutné.

3
Hotovo

Čím menej múky použijeme, tým sú slivkové knedle jemnejšie a mäkšie. Keď máme cesto vymiesené a dobre vypracované, začneme z neho formovať malé guličky (dlane si posypeme múkou), asi vo veľkosti vlašského orecha. Každú guličku si potom roztlačíme na dlani na tenké koliesko (čo najtenšie to ide) a do stredu si položíme slivku. Dlaňami a krúživým pohybom si potom slivku zalepíme do zemiakového cesta tak, aby sme vyformovali guličku a cesto bolo okolo slivky v rovnomernej hrúbke. Naplnené slivkové gule potom ukladáme na múkou vysypanú podložku alebo tanier.

4
Hotovo

Pripravíme si veľký hrniec a dáme variť osolenú vodu. Do vriacej vody vhodíme všetky knedle, jemne premiešame a čakáme, kým voda začne vrieť znovu. Vtedy plameň stiahneme na malý a necháme variť asi 5 minút od okamihu, kedy sa začnú gule vyplavovať na hladinu. Po uvarení slivkové gule precedíme alebo vyberieme naberačkou.

5
Hotovo

Pripravíme si veľký hrniec a dáme variť osolenú vodu. Do vriacej vody vhodíme všetky knedle, jemne premiešame a čakáme, kým voda začne vrieť znovu. Vtedy plameň stiahneme na malý a necháme variť asi 5 minút od okamihu, kedy sa začnú gule vyplavovať na hladinu. Po uvarení slivkové gule precedíme alebo vyberieme naberačkou.

Lydia

Predošlý
Plnené chrumkavé oblátky s orieškovou náplňou – vaše deti si ich zamilujú!
Ďalší
Gordon Ramsay radí, ako si jednoducho pripraviť perfektné pohostenie pre návštevy. Stačí Vám len 1 zemiak a kyslá smotana!
Predošlý
Plnené chrumkavé oblátky s orieškovou náplňou – vaše deti si ich zamilujú!
Ďalší
Gordon Ramsay radí, ako si jednoducho pripraviť perfektné pohostenie pre návštevy. Stačí Vám len 1 zemiak a kyslá smotana!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here