Ingrendiencie
-
múka
-
Kefír
-
Vajcia
-
Kyslá smotana
-
Cukor
-
Soľ
-
Olej
-
Prášok do pečiva
-
Náplň
-
100 g Saláma
-
50 g Syr
-
1 ks Strúčiky cesnaku
Popis
Keď vás čaká návšteva, tak chcete zaujať tým, že pre ňu pripravíte niečo výnimočné. To by jej malo nielen chutiť, ale malo by sa jednať aj o niečo zaujímavé. A to sa vám môže celkom jednoducho podariť, ak skúsite tieto slané koláčové jednohubky.
Sú to skutočne malé koláčiky, kedy stačí jedno sústo a sú zjedené. Uvidíte, že zaujmú. A vy sa navyše nemusíte obávať toho, že by boli akokoľvek pracné. Áno to u tohto receptu hroziť nebude.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Čo je na ňom potreba, to viete. A je jasné, že jeho nachystanie nebude nič zložité. Stačí len postupne zmiešať všetky suroviny do požadovanej hmoty, ktorá by sa nemala nijako výrazne lepiť. Keď je cesto hotové, hoďte cez neho kuchynskú utierku a potom ho nechajte zhruba 20 – 30 minút pri izbovej teplote odpočívať. Túto dobu vyplňte prípravou náplne. |
2
Hotovo
|
Príprava náplne nie je nič zložité, pretože nastrúhate údeninu, nastrúhate syr, prelisujete cesnak, pridáte bylinky a všetko jednoducho premiešate na jednotnú hmotu. |
3
Hotovo
|
Vykysnuté cesto vyvaľkajte, aby bolo všade rovnako vysoké. Teraz si vezmete najlepšie guľaté vykrajovadlo, pričom jedno bude menšie a druhé väčie . Urobíte rovnaký počet malých a rovnaký počet veľkých, ideálne okrúhlych tvarov. |
4
Hotovo
|
Potom vezmete ten menší a dáte na neho trochu samotnej náplne. Na tú položíte väčší kus cesta a tým, ako bude presahovať, jeho okraje spojíte so základňou, aby náplň nevytekala. A takto pokračujete pri všetkých ďalších, až nebudete mať žiadne cesto. Potom potrite rozšľahaným vajcom. |
5
Hotovo
|
Na plech dajte papier na pečenie a poskladajte slané jednohubky jednu vedľa druhej. Keď je rúra predhriata na 180 stupňov, dajte do nej plech zhruba na 20 – 25 minút podľa farby, ktorú uvidíte. Keď je hotovo, vyberte a môžete ochutnať. Výsledok bude dokonalý, že áno? |