Ingrendiencie
-
1 bal. Lístkové cesto
-
20 g Šunka
-
50 g Mäkký syr
-
2 ks surové Zemiaky
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Talianske závitky zvané „Girelli“ sú v slovenských domácnostiach známe ako slimáky z lístkového cesta, plnené syrom a šunkou. Vždy zo stola zmiznú ako prvé. Popri obyčajných jednohubkách a chipsov, sú úplnou delikatesou.
Ich jednoduchá príprava je skôr fantastickým relaxom, ako fuška v kuchyni. Na tejto chuťovke nie je vôbec nič zložitého a Vaša snaha bude ocenená prázdnym tanierom. Pochutnáte si na nich obzvlášť v kombinácii s bielym vínom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky si nastrúhajte najemno a jemne osoľte. Poriadne vysušte. |
2
Hotovo
|
Cesto zrolujte a zabaľte do potravinovej fólie. Dajte ho do chladničky vychladiť na 30 minút. Potom ho nakrájajte na kolieska. |
3
Hotovo
|
Pečte pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút. Zdieľajte tento sup |