Ingrendiencie
-
500 g múka
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
200 g Cukor
-
250 g Maslo
-
1 ks Vajcia
-
1-2 pl Kyslá smotana
-
Náplň
-
200 g mleté vlaš.orechy
-
200 g Cukor
-
300 g Marhuľový džem
-
Na posypanie
-
p.ch. Práškový cukor
Popis
Vonku sa síce otepľuje a užívame si prvých teplých dní, ale podľa rôznych predpovedí sa môže ešte vrátiť chladnejšie počasie a do niektorých oblastí dokonca aj sneh! Do leta teda ešte máme ďaleko.
Táto slnkom zaliata sezóna je plná šťavnatého ovocia, ktoré práve dozrieva. To priamo vyzýva k príprave vynikajúcich ovocných tortičiek. Dovtedy môžete pripraviť dezerty napríklad z orechov. Skúste tento tortu!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešajte zložky pre cesto a nechajte ho odpočívať v chladničke. Medzitým zmiešajte orechy, cukor a džem. Na pomúčenej pracovnom povrchu vyvaľkajte obdĺžnikový tvar z dvoch tretín cesta. |
2
Hotovo
|
Vložte ho na plech vymastený maslom a vysypaný múkou a pokryte ho náplňou. Zostávajúce cesto vyvaľkajte, narežte 2 cm prúžky a položte na náplň. |
3
Hotovo
|
Pečte v rúre zohriatej na 180 stupňov po dobu 35-40 minút. Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |