Ingrendiencie
-
400 g Kuracie mäso
-
8 ks Zemiaky
-
12 ks Šampiňóny
-
1 ks Cibuľa
-
300ml Smotana
-
100 ml Mlieko
-
2 pl Hladká múka
-
2 pl Kyslá smotana
-
p.ch. Strúhaný syr
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.p. Olej
Popis
Zapečené zemiaky všetci poznáme na milión spôsobov. Každý ich má rád inak a po svojom. Čo vyhovuje jednému, nemusí vyhovovať druhému. Každý z nás má svoj zaručený a osvedčený recept, ktorý sa vždy stretne s tou naj odozvou. Tieto zapečené zemiaky s kuracím mäsom a smotanou sú tiež famóznou variantou.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibuľu si nakrájame na krúžky, šampiňóny na plátky, kuracie mäso na prúžky a zemiaky na plátky, alebo tiež na prúžky. |
2
Hotovo
|
Najprv osmažte huby. Až pustí šťavu, pridajte cibuľu, pridajte zemiaky. Tieto ingrediencie restujte zhruba 15 minút. Pridajte soľ. |
3
Hotovo
|
Prichádza na rad smotanová omáčka. Do malej panvy nasypte múku, kyslú smotanu, smotanu a mlieko. Priveďte do varu a varte 3 minúty. |
4
Hotovo
|
Zapekaciu misku a v nej nachystanú zmes zalejeme touto omáčkou, posypeme syrom a pečieme 30-40 minút. Zdieľajte tento recept na zapečené zemiaky aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú. |