Ingrendiencie
-
1 kg Mleté bravčové mäso
-
Náplň
-
2 ks Cibuľa
-
4 ks Zemiaky
-
5 ks Vajcia
-
200 g Syr
-
Majonéza
-
Soľ, korenie
Popis
Iste ste všetci zvedaví, čo sa skrýva pod cudzojazyčným názvom tohto pokrmu. Ide o hlavné jedlo, ktoré môžete podávať ako na obed, tak na večeru a iste si na ňom pochutí celá rodina.
Základnými surovinami sú mleté mäso, zemiaky, vajcia a syr. Proste všetky typické prísady, ktoré má rád snáď každý a ich kombinácia je vskutku lahodná. Príprava je jednoduchá a nezaberie ani moc času.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravte si plnku: Zmiešajte zemiaky nastrúhané na hrubom strúhadle so soľou a majonézou. Uvarte vajcia a nakrájajte ich na drobno, pridajte do zmesi. |
2
Hotovo
|
Z mletého mäsa vytvarujeme placky o priemere 10 cm a položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
Na každú placku dáme dostatok plnky a posypeme nakrájanou cibuľou a nakoniec strúhaným syrom a ešte raz potrieme majonézou. |
4
Hotovo
|
Pečieme v rúre na 180 stupňov po dobu 30-35 minút a môžeme podávať ešte horúce. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |