Ingrendiencie
-
4 ks jablká
-
100 g Ovsené vločky
-
100 g Ovsená múka
-
300 g Biely jogurt
-
2 pl Med
-
na posypanie Nasekané orechy
-
p.ch. Mletá škorica
Popis
Odolať šťavnatému jabloňovému závinu je pre mnohých často nemožná úloha. Okrem lístkového cesta však existuje aj jednoduchší a zdravší spôsob, ako si urobiť túto sladkú dobrôtku ku kávičke a to bez mrazených polotovarov či naťahovania cesta po celej kuchyni.
Prinášame Vám preto tento recept, ktorý spĺňa všetky predstavy o dokonalom dezerte – je jednoduchý, rýchly a dokonca zdravý, s nálepkou „light“!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pretože sa jedná o vskutku rýchly dezert, rúru si najprv predhrejte na 200 stupňov. Jablká potom rozkrojte a vyberte jadierka. Nakrájajte ich na malé kúsočky. Neodporúčame lúpať – nechcete sa predsa okradnúť o všetky vitamíny v šupke ?! |
2
Hotovo
|
V miske si zmiešajte vločkový-múčny mix, jogurt a med. |
3
Hotovo
|
Cesto si rozdeľte na štyri časti. Z prvých dvoch urobte na plechu vystlanom papierom na pečenie podlhovasté základy. Jabĺčka poklaďte na základ a prikryte ich ďalšími dvoma časťami cesta. |
4
Hotovo
|
Posypte sekanými orieškami a škoricou. Pri spomínaných 200 stupňoch pečte 40 minút. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |