Ingrendiencie
-
500 g Jemný tvaroh
-
2 pl Maslo
-
3-4 pl Vanilkový cukor
-
1 ks Žĺtko
-
1 bal. Číra želatína
-
300 g Jahody
-
Ďalej budeme potrebovať
-
1 bal. Jahodova želatína
-
250 ml Voda
-
300 g Jahody
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Torta bude „oddychovať“ v okrúhlej forme, takže si ju pripravíme. V miske si vyšľaháme maslo s vanilkovým cukrom a žĺtkom. Pridáme želatínu presne podľa návodu na obale a na záver aj tvaroh. Tvarohovú hmotu následne navrstvíme do formy a na vrch pridáme čerstvé jahôdky alebo tie z kompótu. Celú formu vložíme na hodinu do chladničky. |
2
Hotovo
|
Medzitým si v miske rozmixujeme na kašu jahody. V hrnci si rozmiešame želatínu s vodou a keď bude hmota hotová, pridáme ju k rozmixovaným jahodám. Takéto jahodové pyré nakoniec dáme na vrch torty, resp. na vrch tvarohovej hmoty a necháme cez noc odpočívať v chladničke. |
3
Hotovo
|
Potom podávame. Dobrú chuť. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |