Ingrendiencie
-
1,5 l Voda
-
250 g Zelený hrášok
-
3 ks Zemiaky
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
pár byliek mäta
-
30 g Smotanové maslo
-
100 ml 10% Smotana
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Určite ste už varili polievku s čerstvým alebo mrazeným zeleným hráškom. A čo tak pridať do nej mätu? Skúste to.
(Visited 270 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vodu v hrnci privedieme do varu, pridáme nej zemiaky, pokrájané na kocky, varíme asi 10 minút. Na panvici rozpustíme maslo a do zlatista opražíme cibuľu. |
2
Hotovo
|
Opraženú cibuľu pridáme do vody spolu s hráškom a varíme na miernom ohni asi 10 minút. V tejto fáze polievku osoľte. |
3
Hotovo
|
Zalejeme ju smotanou, pridáme prelisovaný cesnak a na jemno nasekanú mätu, polievku privedieme do varu a potom odstavíme. |