Ingrendiencie
-
60 dkg Hladká múka
-
4 dcl Mlieko
-
3 ks Žľtky
-
6 dkg Kryštálový cukor
-
1 ks Čerstvé droždie
-
2 pl Olej
-
štipka Soľ
-
8 dkg Rozpustené maslo
-
Plnka
-
25 dkg Maslo
-
3 bal. Vanilkový cukor
-
20 dkg Práškový cukor
-
3 pl Kakao
Popis
Je mäkká, chutná a plná plnky a napriek tomu sa neroztiekla. Na všelijakú príležitosť bude dobrou voľbou, takéto dobroty má určite každý rád.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mlieko mierne zohrejeme s cukrom a rozmiešame v ňom droždie, necháme napučať. Keď je hotové začneme miesiť pridaním ostatných surovín okrem masla. Keď máme hladké cesto vymiesene až potom pridáme roztopené maslo a dôkladne ho zapracujeme do cesta. |
2
Hotovo
|
Keď sa nám cesto prestane lepiť na okraje misky zakryjeme a necháme nakysnúť. Medzi tým si pripravíme plnku. |
3
Hotovo
|
Maslo vymiešame s cukrom a s kakaom, kým na cesto kysne odložíme krém do chladničky. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 častí a vytvarujeme z nich bochníky. Každý bochník vyvaľkáme na veľkosť plechu, vyberte radšej hlbší plech. Cesto potrieme plnkou a zrolujeme. |
4
Hotovo
|
Keď máme tri valčeky tak ich upletieme do vrkoča a položíme na plech. Ostatné cesto urobí tak isto. Zvyšné bielka rozšľaháme a potrieme ním vrkoče. |
5
Hotovo
|
Na plechu ich necháme 20 minút kysnúť a pečieme ich v predhriatej rúre. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |