Ingrendiencie
-
4-6 plátkov Bravčové kotlety
-
4-6 plátkov Slanina
-
1 ks Cibuľa
-
2-3 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Mletá červená paprika
Popis
Mnohí z nás si ešte z čias základnej školy pamätajú špecifickú úpravu mäsa, ktorá bývala nazývaná ako cigánska pečienka. Toto jedlo bolo vynikajúce a mäso bolo vždy vláčne a veľmi chutné.
Tento recept je veľmi známy, a preto si ho môžete bez ťažkostí pripraviť aj doma.
Stačí postupovať podľa receptu nižšie a doplniť mäso vhodnou prílohou.
Vyskúšajte túto dobrotu už tento víkend a úspech máte zaručený.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Večer si nakrájajte mäso na plátky a potrite ho maslom, korením a paprikou, pridajte cesnak. |
2
Hotovo
|
Druhý deň mäso posypte paprikou a múkou. |
3
Hotovo
|
Slaninu opražte v panvici a na tuku z nej potom pripravte tiež mäso. Môžete pridať cibuľu a zeleninu a pripraviť omáčku. |
4
Hotovo
|
Podávajte s vhodnou prílohou. Máme hotovo! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |