Ingrendiencie
-
200 g Ryža
-
200 g Strúhanka
-
150 ml Kyslá smotana
-
100 g Tvrdý syr
-
50-100 g Polohrubá múka
-
2 ks Vajcia
-
p. ch. Soľ, korenie
Popis
Ryžové guľky poznáme obvykle len ako sladkú dobrotu, no Japonci ich milujú robiť práve naopak, na slaný spôsob. A verte, že ak to vyskúšate na raňajky, lepšie si už nikdy nepripravíte.
(Visited 792 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ryžu si dajte variť, zatiaľ čo sa varí si ohrejte v hrnčeku kyslú smotanu, pridajte nastrúhaný syr a nechajte ho, aby sa v zmesi roztopil. |
2
Hotovo
|
Zmes pridajte do uvarenej ryže, osoľte, okoreňte a všetko spolu premiešajte. Preložte zmes do misky a nechajte v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny. |
3
Hotovo
|
Keď je ryžová zmes dostatočne tuhá, formujte z nej guľky. |
4
Hotovo
|
Každú guľku obaľte najprv v múke, potom vo vyšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Vysmážajte obvyklým spôsobom do zlatista. |