Ingrendiencie
-
230 g Krupica
-
550 ml Mlieko
-
3 ks Vajcia
-
1 pl Kryštálový cukor
-
1 čl Morská soľ
-
100 g Slanina
-
300 g Mleté hovädzie mäso
-
1 ks Cibuľa
-
2 pl Maslo
-
p.ch. Čierne korenie
Popis
Milujete palacinky, ale radi by ste si na nich pochutnali aj v inej forme? Potom je tento recept tým, na čo ste už dlho čakali. Krupicové palacinky sú iné a predsa rovnaké. Ak si ich však urobíte na slano, potom je isté, že sa budete oblizovať až za ušami!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ako prvé si pripravte masovú plnku. Pokiaľ máte mäso v celku, prebehnite ho cez mlynček, ak máte mleté, zmiešajte ho s nadrobno nasekanou cibuľou a nakrájanou slaninou. Osmažte mäso na panvici s olejom a nechajte, aby prebehlo teplom aspoň 20 minút. Posoľte a okoreňte a nechajte pod pokrievkou. |
2
Hotovo
|
Medzitým si pripravte palacinkové cesto. Vajíčka vyšľaháme so soľou a cukrom, pridajte krupicu a nechajte 15 minút, aby napučala. Potom pridajte mlieko a vymiešajte palacinkové cesto. Keď je cesto hotové a konzistencie vyhovujúce palacinkovému cestu, začnite smažiť palacinky. |
3
Hotovo
|
Tie potom naplňte mäsovou plnkou a zrolujte ich. Po jednej ich na seba naskladajte do zapekacej misky, potrite ich rozpusteným maslom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15-20 minút. |
4
Hotovo
|
Ak nemáte radi mäsovú plnku, odporúčame tiež špenátovou, šampiňónovou, či akúkoľvek sladkú. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |