Ingrendiencie
-
6 ks Kuracie stehná
-
1 čl Červené korenie
-
1/2 čl Soľ
-
1/2 čl Čierne korenie
-
3 pl Med
-
1 čl Horčica
-
6 ks Strúčiky cesnaku
-
100 g Hladká múka
-
p.p. Olej
Popis
Kuracie mäso je univerzálnym mäsom, ktoré je obľúbené v úplnej väčšine kultúr na celom svete. Radi si ho pripravujú aj ľudia, ktorí sa snažia schudnúť a alebo si udržať štíhlu líniu a fit postavu.
Je to najmä preto, že kuracie mäso je diétne a má veľký pomer bielkovín, takže skvele zasýti. Nemusíte však jesť len kuracie prsia. Skúste si podľa tohto receptu pripraviť iba za 45 minút skvelé zapečené stehná.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Zmiešajte múku, korenie, soľ a červené korenie. Mäso obaľte v korenenej zmesi a vložte do oleja, potom do zapekacej misky. |
2
Hotovo
|
Zmiešajte med, horčicu, 2 lyžice oleja a drveného cesnaku, túto zmes nalejte na mäso. Zakryte plech, alebo misu hliníkovou fóliou, vložte do rúry a pečte 30 minút. |
3
Hotovo
|
Potom odstráňte fóliu a pečte asi 15 minút. Nakoniec môžete podávať s vybranou prílohou. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |